Сьогодні, 23 квітня, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко провів щотижневу робочу нараду з очільниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

«На минулому тижні відбулась виїзна колегія обласної державної адміністрації в Тростянці, яка в черговий раз показала, що сьогодні об’єднані територіальні громади отримують значні фінансові ресурси, які використовуються для розвитку своїх територій. Наша область займає 6 місце в Україні за  кількістю ОТГ. Але не не всі громади є великими і самодостатніми. Прикладом класичних ОТГ можна назвати Іллінецьку та Дашівську громади. Це той випадок, коли райони поділяються на 2 великі об’єднані територіальних громади і є дійсно спроможними і самодостатніми», - зазначив Андрій Гижко.

В ході наради Андрій Гижко заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив окремі доручення з актуальних питань життєдіяльності області.

Зокрема, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук зазначив: «Аграрії Вінниччини до 26-27 квітня планують завершити посів ранніх ярих культур. Не дивлячись на той факт, що температурні режими постійно збільшуються і відсутність опадів спричиняє висихання верхнього шару грунту, що дещо ускладнює процеси посіву, варто відмітити, що вже на 100 тис. га здійснено посів ранньої групи зернових, а це понад 90% загальної кількості площ. Досить інтенсивно йде процес посіву цукрового буряка, зокрема, на сьогодні засіяно 50 тис. га. Інтенсивно триває процес посіву соняшника, який засіяли на 50% площ. Окремо хочу зупинитись на питанні тваринництва. Так, за перший квартал стабільно збільшується кількість поголів’я ВРХ, особливо в індивідуальних господарствах населення. Це є результатом нашої плідної співпраці з Агенцією регіонального розвитку, банківськими установами та державним підприємством по реєстрації і ідентифікації тварин», - зазначив Микола Ткачук.

Окрім того, на Вінниччині в травні відзначатимуть день Європи у Вінниці. Про підготовку та проведення заходів розповів директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко: «Ми очікуємо приїзд іноземних делегацій для святкування Дня Європи. Зокрема, зі Сьвєнтокшиського воєводства та Ліберецького краю. Також очікуємо делегації із Молдови та Румунії».

В свою чергу, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк повідомив присутнім щодо проведення 25 квітня заходів, приурочених 32 річниці Чорнобильської трагедії, а також проведення 26 квітня мітингу-реквієму біля меморіалу жертвам Чорнобиля.