«Цього тижня ми маємо завершити розгляд Закону про Вищий антикорупційний суд. Рішення буде прийматися в четвер і, на моє глибоке переконання, це питання стало номером один і для українського суспільства, і для всієї міжнародної спільноти, яка протягом чотирьох років допомагає Україні як у війні проти російського агресора, так і в реформуванні нашої держави», - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій.

Голова Верховної Ради підкреслив, що українське суспільство очікує справедливості від найвищої влади в Україні. «І наш обов’язок – і мене як Голови Верховної Ради України, і Прем’єр-міністра України – зробити усе можливе, щоб в четвер це рішення було прийняте згідно рекомендацій Венеційської комісії, рішення, яке буде відповідати очікуванням людей на справедливий суд, на покарання корупціонерів», - наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради переконаний, що до тих пір, доки український антикорупційний суд не посадить кількох високопоставлених чиновників за корупцію – «до тих пір нам буде важко сподіватись на повномасштабну і рішучу боротьбу з корупцією». Він наголосив на тому, що зробить усе можливе, аби рішення щодо створення антикорупційного суду було ухвалене згідно тих очікувань, «які ми маємо від українського суспільства».

Своєю чергою, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман також наголосив на актуальності питання ефективної, реальної боротьби з корупцією та висловив переконання, що «без створення антикорупційного суду ця боротьба не буде успішною». За словами Прем’єр-міністра, сьогодні є всі можливості для економічного розвитку країни,  але «сьогодні ми стоїмо перед вибором – або подальший розвиток і вирішення всіх проблем, які накопичились в нашій державі, або, якщо це рішення не буде ухвалене – дестабілізація».

«Я як Прем’єр-міністр України прийняв для себе рішення – якщо цей суд – справедливий, незалежний – не  буде утворено, я складу з себе повноваження Прем’єр-міністра України і подам у відставку», - заявив Володимир Гройсман.