Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання, заявив, що Україна ніколи не визнає вирок московського суду журналісту «Укрінформу» Роману Сущенку. За його словами, учора Московський міський суд засудив журналіста, власного кореспондента “Укрінформу” Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. «Від імені Верховної Ради України заявляю, що Україна ніколи не визнає цей вирок! Ми засуджуємо це судилище і його псевдо-вирок», - наголосив він.

А.Парубій підкреслив, що Російська Федерація – міжнародний терорист: «За наказом злочинця Путіна російські спецслужби захоплюють у полон наших громадян і намагаються таким чином шантажувати Україну».

Голова Верховної Ради закликав союзників України – всі країни вільного світу та міжнародні організації - засудити псевдо-вирок журналісту Роману Сущенку та вимагати від Росії звільнення усіх українських громадян – політв’язнів Росії. Він також застеріг українців від поїздок до путінської Росії – «адже є реальна небезпека бути захопленими у полон російськими терористами». «Не збільшуйте путінський обмінний фонд – не їдьте до Росії», - наголосив А.Парубій.