Сьогодні, 6 червня, в  залі засідань обласної державної адміністрації відбулись урочистості з нагоди Дня журналіста України.

Журналістів Вінниччини прийшли привітати заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, голова обласної ради Анатолій Олійник та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Вітаючи  представників друкованих та електронних ЗМІ, телевізійників та радійників із професійним святом, усі виступаючі наголосили, що представники засобів масової інформації щодня несуть максимум оперативної та необхідної інформації, яка відіграє значну роль у формуванні громадської думки, утвердженні демократичних принципів та свобод, у творенні сучасної історії.

Олександр Крученюк, зокрема  підкреслив:  «Ви не лише обрали нелегку та відповідальну професію, яка стала справою вашого життя, а й виконуєте надзвичайно важливе завдання для розвитку нашої держави, її інтеграції до світового інформаційного простору. Саме ви формуєте суспільну думку, беручи безпосередню участь у всіх  реформах, які є необхідними для нашої держави. Завдяки вам, люди можуть дізнатись про ті чи інші важливі події, і саме ви  творите історію сьогодення»,- зазначив заступник голови ОДА. 

Керівники області та міста  нагородили Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради та грошовими винагородами 59 кращих працівників засобів масової інформації Вінниччини.

Також  з нагоди професійного свята, вінницьким медійникам були вручені грамоти Вінницької міської ради, відзнаки Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення та  Національної спілки журналістів України.

Під час урочистостей  були оголошені результати другого обласного конкурсу на тему головної реформи сьогодення: «Децентралізація та реформування місцевого самоврядування в Україні»: 36 журналістів з 32-ох засобів масової інформації представили конкурсній комісії 69 робіт. Тож переможці конкурсу  отримали заслужені премії за змістовні та професійні роботи.

В рамках святкування  відбулось вручення диплому Книги рекордів України колективу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Диплом посвідчує встановлення рекорду України у категорії «Видавництво, історія» за видання найбагатотомнішої історії села в Україні(4-томне видання історії села Борівка, Чернівецького району Вінницької області). Свідчення про рекорд України отримала  директор Департаменту Світлана Василюк.

Окрасою свята стали художні номери від вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва  «Зоряна мрія» міського  Палацу мистецтв – Макса Тріски,  Дарини Красновецької та Владислава Хохлана, а також солістки Вінницької обласної філармонії Наталії Лановенко.

Також з нагоди професійного свята Дня журналіста заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк та секретар вінницької міської ради Павло Яблонський привітали колективи телеканалу  ІТА «ВІТА», радіо «Місто над Бугом» та тижневика «Вінницька газета» з професійними святом.
Від імені керівництва облдержадміністрації та вінницької міської ради керівники вручили медійникам грамоти та подарунки.

«Шановні журналісти, ваша професія є нелегкою, але в той же час надзвичайно цікавою. Ви завжди в епіцентрі подій і саме ви формуєте думку мільйонів людей. Своєю роботою ви творите історію. І прийдешнє покоління вивчатиме її зі шпальт ваших газет та архівів телеканалів і радіостанцій. В це день хочу побажати всім вам міцного здоров’я, добра, твердості пера, гарних та яскравих подій і мирного неба», - привітав присутніх Олександр Крученюк.

В свою чергу слова вітання з нагоди Дня журналіста висловив присутнім і Павло Яблонський: «Сьогодні мені випала честь привітати всіх вас від імені міського голови і від імені міської ради з вашим професійним святом. Ваша робота є надзвичайно важливою, і від того, як ви працюєте залежить дуже багато. Адже саме ви завжди тримаєте руку на пульсі та оперативно інформуєте про все, що відбувається на Вінниччині. Отож бажаємо вам позитиву, гарного настрою, вдячних глядачів, читачів та слухачів і всього найкращого».