Україна і Князівство Ліхтенштейн готові посилювати торгово-економічну співпрацю в контексті використання можливостей режиму вільної торгівлі, а також Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила, до якої Україна доєдналася цього року. Про це йшлося під час переговорів Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і Наслідного принца Ліхтенштейну Алоїза. Це перший візит монаршої особи в Україну і, як зазначив Глава Уряду, він сприятиме поглибленню зв’язків двох держав.

«Сподіваюсь, Ви відкриєте для себе Україну», - сказав Володимир Гройсман.

«Дуже дякую за запрошення. Рік від року ми поглиблюємо співпрацю – як на політичному рівні і міжнародній арені, а також в рамках Зони вільної торгівлі», - зазначив зі свого боку Наслідний принц.

Володимир Гройсман подякував співрозмовнику за послідовну політичну позицію Ліхтенштейну щодо засудження анексії Криму та протистояння на Сході України і запевнив, що Україна так само послідовна в своїх діях, спрямованих на утвердження демократичних інституцій та верховенства права, вживає заходів з метою подолання корупції, модернізації економіки та інфраструктури.

Він проінформував принца про хід реформ і про зміни в найбільш важливих сферах життя – від освіти і охорони здоров’я до формування сприятливого ділового клімату, який прискорить процес залучення інвестицій і оновлення промисловості.

У цьому контексті сторони відзначили, що станом на початок року загальний обсяг інвестицій Ліхтенштейну в економіку України склав 49,3 млн дол. Ключові сфери вкладання коштів - промисловість, будівництво. Інтерес для бізнесу Ліхтенштейну представляють також інфраструктура та енергетика.  

«Ми запрошуємо бізнес Ліхтенштейну більш активно виходити на український ринок, який швидко розвивається і пропонує великі можливості, - зазначив Володимир Гройсман. – Впевнений, ми маємо потенціал для розширення співпраці. За 1 квартал року наш товарообіг зріс вчетверо. Сподіваємося, що обсяг інвестицій з Вашої країни також зростатиме й надалі».