Президент Петро Порошенко закликає народних депутатів ухвалити поданий ним законопроект про антикорупційний суд, що дасть можливість завершити створення ефективної антикорупційної інфраструктури в Україні. Про це Глава держави заявив під час зустрічі з представникам ЗМІ за підсумками переговорів зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн Алоїзом.

«Ми провели конституційну реформу зі створення незалежної судової системи, робимо повне перезавантаження судової системи», - зазначив Президент.

«Висловлюю дуже тверде сподівання, прохання, звернення до народних депутатів з тим, щоб найближчим часом проголосували і підтримали президентський законопроект про створення антикорупційного суду. І висловлюю надію, щоб, коли це відбудеться, ми до кінця поточного року в основному завершили процедури по створенню суду. Щоб вже у 2018 році антикорупційний суд запрацював і завершив створення за моєю ініціативою ефективної антикорупційної інфраструктури, включно з Національним антикорупційним бюро, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Національним агентством запобігання корупції, запровадженням електронних декларацій. Та низкою інших заходів, які є безпрецедентними, не мають аналогів у світі, але демонструють нашу абсолютну рішучість і у процесі боротьби з корупцією», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що в Україні видано книжку батька Спадкоємного Принца Алоїза Князя Ганса-Адама II  «Держава у третьому тисячолітті», в якій викладений досвід проведення реформ у Ліхтенштейні. «Саме українська мова стала п’ятнадцятою мовою, на яку перекладено книжку. Ця книжка є прикладом дуже вдалого реформаторського досвіду Ліхтенштейну, завдяки якому Князівство стало однією з найбагатших і найуспішніших країн у світі», - додав він.

Президент подарував Його світлості примірник цієї книжки українською мовою. Він зауважив, що прочитав цю книжку та робив на її сторінках відповідні помітки, виділяючи особливо важливі місця. «Я прошу вибачення, але думаю, що це знак особливої уваги. Прошу передати цю книжку українською мовою Вашому батькові. І раджу всім її прочитати», - додав Президент.

«Хотів би привернути увагу до одного із висновків про необхідність проведення кропіткої і масштабної роботи з розбудови незалежної та високопрофесійної системи судочинства, яка створюється не за один день і не одним законом. Ті успіхи, які сьогодні демонструє Ліхтенштейн, надихають і українців»,  - зазначив Президент.