Вищий антикорупційний суд, робота якого регламентується ухваленим Верховною Радою України законом, має запрацювати якомога швидше, і Кабінет Міністрів зробить все від нього залежне для започаткування процесу. Про це в ефірі телеканалу «112.UA» сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він наголосив, що ухвалення закону конституційною парламентською більшістю – це великий крок на шляху до відновлення довіри до влади в суспільстві та на міжнародній арені.

«Це дає відповідь на ключове питання – питання довіри і здатності влади приймати рішення, які дадуть можливість будувати механізми справедливості в країні. Це великий крок посилення довіри з боку західних партнерів. Вдячний депутатам Парламенту за їх позицію. У Парламенту є потенціал прийняття важливих рішень для держави і суспільства», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що спрогнозувати таку єдність парламентарів при голосуванні було неможливо. Але ухвалене рішення важливе для кожного – і Глави Уряду, і простого громадянина.

«У законі прописані всі механізми (роботи суду), плюс процес відбору суддів. Все, що залежить від Уряду – щодо фінансування, оргпитань, будемо робити дуже швидко. Я зацікавлений в тому, аби суд запрацював якнайшвидше, - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що ухвалений закон наближає суспільство до розуміння «невідворотності покарань» за корупційні схеми і порушення закону. А багатьох, впевнений Глава Уряду, це «остудить» і, таким чином, дозволить уникнути порушень закону.