У рамках офіційного візиту до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з Головою Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Джуліаном Льюісом.

На початку зустрічі Андрій Парубій подякував Джуліану Льюісу за підтримку Великобританії, яку отримує Україна «у мабуть найскладніші часи від часу відновлення Незалежності». Зокрема, за ефективну програму навчань, що проводять британські інструктори для українських військових, які протистоять російській агресії на Донбасі.

Також Голова Верховної Ради України подякував Голові Комітету за консультації, які надають британські експерти та члени Парламенту для розробки Законопроекту «Про національну безпеку та оборону». За словами Голови Парламенту, він вже наступного тижня збирається винести цей документ на голосування і очікує ухвалення рішення.

Під час обговорення ситуації на Донбасі Андрій Парубій зазначив, що «Плани Путіна - це не захопити і утримувати кілька районів на Донбасі - йому потрібна вся Україна». «Їхня мета не пересунути фронт на кілька кілометрів вглиб України - російському агресору потрібна дестабілізація в Україні», - наголосив він.

Голова Верховної Ради України закликав Голову та членів Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії засудити будівництво газогону «Nord Stream 2» як політичний проект, створений для тиску на країни Європи. «Зміцнюючи нашу оборону, треба думати не лише про військову безпеку, потрібно комплексно зміцнювати безпеку інформаційну, економічну і звісно енергетичну. Нам потрібно робити це спільно і це доводить хімічна атака, здійснена на території Великобританії», - зазначив Андрій Парубій.