На цьому сьогодні наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк в ході засідання ради директорів коледжів та технікумів Вінницької області, що відбувалось на базі технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету.

Участь у засіданні взяли заступник директора-начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Бачинський, ректор ВНАУ Віктор Мазур, директор технологічно-промислового коледжу ВНАУ Руслан Будяк, керівники та викладачі коледжів та технікумів Вінниччини.

Перед початком роботи ради учасники ознайомились із матеріально-технічною базою коледжу. Зокрема, оглянули постійно діючу виставку технічної творчості, ознайомились із роботою міні-лабораторії з виробництва м’ясної та молочної продукції та навчальної бухгалтерії, а також мали змогу оцінити роботу лабораторії з навчально-судової практики.

На початку засідання Ігор Івасюк зазначив: «В рамках реформи децентралізації питання підготовки фахівців і задоволення потреб ринку праці покладається на місцеві органи влади. Таким чином необхідно створити такі умови для нашої молоді, аби вони, отримавши освіту, стали конкурентоспроможними на ринку праці і мали особистий успіх. Окрім того, потрібно закласти відповідні кадрові підвалини, щоб економіка нашої держави мала сталий темп розвитку. Вирішивши ці два завдання ми зможемо створити належні умови для роботи навчальних закладів та дамо можливість нашим роботодавцям приймати на роботу кваліфікованих фахівців».

В ході засідання обговорено ряд важливих питань, які стосуються професійно-технічної освіти області. Валерій Бачинський розповів присутнім про особливості проведення вступної кампанії у 2018 році. В свою чергу, питання проблем та перспектив коледжів України широко розкрив кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти, директор Вінницького технічного коледжу, голова Ради директорів коледжів та технікумів Вінницької області Олег Домінський.

Із короткою характеристикою розвитку технологічно-промислового коледжу вінницького національного аграрного університету виступив Руслан Будяк, який зазначив: «Ми постійно працюємо над тим, аби навчання у нашому коледжі було дійсно цікавим та змістовним для наших студентів. З цією метою ми систематично оновлюємо нашу матеріально-технічну базу та впроваджуємо інновації в освітньому процесі. Сподіваюсь, що сьогоднішня нарада з обміну досвідом буде досить продуктивною та корисною для всіх учасників».

На завершення засідання присутні обговорили питання нових ліцензійних умов підготовки фахівців фахової передвищої освіти та заслухали звіт про роботу обласних методичних об’єднань за 2017-2018 навчальний рік, з яким виступила кандидат педагогічних наук, методист Вінницького технічного коледжу, методист Ради директорів коледжів та технікумів Вінницької області Леся Моторна.