Сторони відзначили активізацію міжпарламентського діалогу України та Великої Британії.

На початку зустрічі Голова Верховної Ради України висловив вдячність британській стороні за підтримку незалежності та територіальної цілісності нашої держави. Також він подякував за допомогу британських інструкторів у навчанні українських військових.
"Хочу Вам подякувати за підтримку, яку отримує Україна, зокрема, щодо навчання наших військових", - сказав Андрій Парубій. "Ми також вдячні за активізацію наших міжпарламентських відносин. Наші та ваші міжпарламентські групи дуже активно співпрацюють", - відзначив Голова Верховної Ради України і підкреслив, що лише за останні півроку близько 30 депутатів британського парламенту побували на сході нашої країни - практично на фронтовій передовій.
"Для нас дуже важливо показати, у тому числі депутатам Великої Британії, що ця загроза Путіна є глобальною. Це війна не лише проти України, це війна проти всього вільного світу. І всі події, які ми бачимо по світу: і кібератаки, і втручання у вибори, лише підтверджують цей факт", - сказав Андрій Парубій. Він зазначив, що "хімічна атака в Об’єднаному Королівстві демонструє, наскільки глобальною є загроза Путіна". Спікер Палати громад Великої Британії при цьому зауважив, що російський президент "планує подальші втручання". Джон Беркоу назвав "падіння залізної завіси Радянського Союзу" найбільшою перемогою.

За словами Андрія Парубія, "падіння Радянського Союзу дало незалежність моїй країні, за яку ми боролись роками. Для нас це найбільша подія XX століття. Але зараз путінська Росія хоче забрати у нас незалежність. Адже Путін мріє відновити для Росії  вплив, який мав колись Радянський Союз. Але він розуміє, що без України неможливо відновити цей вплив.  Це не остання ціль, але дуже важлива".
Також Андрій Парубій розповів Джону Беркоу про прогрес реформ, які в умовах триваючої російської агресії проводить Україна. 
Окремо Голова Верховної Ради України розповів про реформу Верховної Ради і про наміри створити Освітній центр в Українському парламенті за прикладом Британського: «Ми зараз працюємо над організаційними аспектами цього питання. Ми зробили багато протягом двох останніх років в Українському парламенті, розширили спектр екскурсійних програм. Хочемо перейняти ваш досвід інтерактивних навчальних класів у стінах Парламенту».
Спікер Палати Громад зазначив, що особисто брав участь у підготовці освітніх програм, адаптованих для дітей певного віку. "Такі зміни призвели до суттєвого збільшення кількості відвідувачів", - додав він.
Своєю чергою, Андрій Парубій висловив сподівання на підтримку експертів у реалізації проекту Освітнього центру і запросив британського колегу до Києва, щоб разом відкрити Освітній центр у Верховній Раді України.