Кабінет Міністрів України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Генеральною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро України, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України  напрацювали план дій, направлений на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він сказав, що основні положення були обговорені сьогодні, 18 червня, під час спеціальної наради, присвяченої проблемам, які мають місце на кордоні.

«Сьогодні провели спільну нараду – з Генеральним прокурором, Міністром внутрішніх справ, керівниками НАБУ і САП, ДФС, СБУ. Тема на порядку денному – ефективна боротьба з контрабандою і тіньовими схемами на митниці. Минулого року всі наші зусилля, які ми спрямували на детінізацію роботи митниці дали додатково до бюджету 70 млрд грн, - сказав Володимир Гройсман. - Переконаний, що десятки мільярдів ще в кишенях тіньовиків – тих, хто займається схемами, кришує контрабанду. Розуміємо, що там гуляють крупні рибини, яких треба виловити і навести порядок».

Глава Уряду запевнив, що весь силовий блок засвідчив «повну готовність і рішучість боротьби з контрабандою», адже існування такого ганебного явища впливає на розвиток економіки, руйнує промисловість. «Наше об’єднання дасть можливість нам жорстко карати всіх тих, хто має відношення до контрабанди. Будемо знищувати тіньові схеми і залучати кожну гривню до бюджету, - сказав Володимир Гройсман. - План у нас готовий. Ми презентуємо його. Але попереджаю всіх уже: стережіться і починайте служити державі. Кожна гривня має бути в бюджеті. Це принципово важливо і для мене як Прем’єр-міністра і для всіх учасників сьогоднішньої координаційної наради».