Сьогодні, в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю в напрямку втілення спільного проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» у Вінницькій області, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко провів робочу зустріч з експертами програми EGAP. Зокрема, із координатором компоненту «Національна політика» програми EGAP і представником фонду Innovabridge Йорданкою Томковою, координатором компоненту «Е-демократія» програми EGAP Сергієм Кареліним та координатором програми EGAP у Вінницкій області Віктором Маценко.

Предметом зустрічі стало обговорення пропозицій щодо вдосконалення механізмів та процесів розвитку е-урядування та е-демократії в контексті змін до Національної програми інформатизації та прийняття Концепції з розвитку
е-демократії.

«На разі розпочато розробку програми «Електронна Вінниччина-2019-2021». На рівні області ми завершуємо процедуру впровадження електронного документообігу в структурі облдержадміністрації і поступово підключаємо районні державні адміністрації. Натомість в медичній галузі ситуація з цим досить складна. Адже в рамках впровадження реформи медицини первинна ланка має бути забезпечена необхідною комп’ютерною технікою із якісним підключенням до мережі інтернет та відповідним програмним забезпеченням для ведення електронного реєстру пацієнтів. Враховуючи процес бюджетної децентралізації, питання фінансування даного напрямку покладається на місцеві органи самоврядування, але нормативні документи розробляються на рівні області та країни в цілому», - зауважив в ході зустрічі Андрій Гижко.

Варто зауважити, що програма EGAP ставить за мету розробити та впровадити нові інструменти е-врядування, щоб суттєво підвищити ефективність та прозорість роботи органів влади у пілотних областях, зокрема, і у Вінницькій. Особливий акцент буде зроблено на розширенні спектру, покращенні якості та доступу, спрощенні процесу надання е-послуг. Програма допомагатиме зробити цей процес ефективним та прозорим, включаючи публічні обговорення з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, будуть також запроваджені механізми моніторингу реалізації місцевих нормативних документів у сфері е-врядування.