25 червня, під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Під час наради обговорено ряд важливих питань щодо стану справ області та розвитку регіону.  

Перший заступник голови ОДА зазначив про підписання меморандуму про співпрацю між Вінницькою та Хмельницькою обласними радами та про співпрацю об’єднаних територіальних громад зазначених областей. Також значна увага була приділена позитивним результатам процесу децентралізації на прикладі територіальних громад.

Під час засідання було обговорено ключові питання щодо екологічної ситуації в регіоні. Зокрема, Андрій Гижко дав доручення провести термінове обстеження фільтраційних установок, трубопроводів підприємств та скласти відповідний перелік об’єктів, які потребують більш детального моніторингу, у зв’язку із можливою загрозою екологічній ситуації в регіоні. Також перший заступник голови ОДА Андрій Гижко наголосив на перевагах використання біогазових установок на виробництві і дав доручення визначити перелік підприємств, яким необхідно відповідне обладнання.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук поінформував про початок збору ранньої групи зернових на Вінниччині та повідомив про реалізацію відповідних державних програм, виконання технічних питань, співпрацю структурного підрозділу ОДА з Міністерством аграрної політики та продовольства України, ключові тенденції зовнішньоторгівельного обороту сільськогосподарської продукції області. Також Микола Ткачук поінформував присутніх про проведення Всеукраїнської наради на базі Іллінецького державного аграрного коледжу щодо виробництва і продажу якісної органічної продукції. Проведення зазначеного заходу відбудеться вже цього тижня. В свою чергу, Андрій Гижко наголосив на необхідності моніторингу кооперативів на Вінниччині та використання відповідних державних програм.

Начальник ГУ Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака поінформувала присутніх про результати діяльності робочих груп в об’єднаних територіальних громадах щодо легалізації заробітної плати, проведення роз’яснювальної роботи на місцях. Під час наради Андрій Гижко також акцентував увагу на використанні досвіду Департаменту самоврядного контролю ВМР та зазначив про наявність жорсткого контролю стосовно легалізації праці. 

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Надія Марусяк поінформувала присутніх про ключові аспекти підписання декларацій про вибір лікаря, а також про виконання програми «Доступні ліки» та реалізацію відповідних програм щодо надання інсуліну хворим на цукровий діабет. За словами посадовиці, на сьогодні в області вже підписано 670 тис. декларацій про вибір лікаря. Крім цього, значна увага була приділена зниженню показників захворюваності на кір, а також проведенню відповідної вакцинації.

Під час наради значна увага також була приділена ключовим аспектам передачі земель об’єднаним територіальним громадам. За словами начальника ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області Юрія Козака, на сьогодні передача земель ОТГ відбувається за чітким графіком. Також виконано відповідні геодезичні та землевпорядні роботи.  

У ході засідання директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк поінформувала присутніх про порядок проведення урочистостей до Дня Конституції України.

Також заступник голови ОДА Василь Броварник зазначив про результати засідання міжвідомчої комісії та зауважив про проведення робіт на відповідних об’єктах за різними напрямами. Крім цього, Василь Броварник акцентував увагу на доступності будівель для людей з інвалідністю, необхідності перегляду відповідних проектів щодо капітального ремонту приміщень.

Підсумовуючи результати засідання, заступник голови ОДА Андрій Гижко дав ряд доручень структурним підрозділам за різними напрямами, включаючи моніторинг використання державної субвенції, відпрацювання доступності адміністративних будівель для осіб з інвалідністю, проведення та завершення відповідних ремонтних робіт у школах в с.Сосонка і с. Михайлівка Вінницького р-ну, а також с.Зведенівка Шаргородського р-ну.