Можливості економіки були і будуть ключовою передумовою підвищення мінімальної зарплати в Україні, сказав в інтерв’ю виданню «Обозреватель» Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Це дуже чутливе питання. Ви знаєте, що я є ініціатором і прихильником підвищення заробітної плати в Україні. Взагалі вважаю, що людей перетримали на мінімальній зарплаті, і це величезна проблема. Щойно економіка нам дозволить, обов’язково піднімемо, - сказав Глава Уряду. - Коли мінімалка була 1450 грн, я взяв на себе відповідальність і підняв її до 3200 грн, а згодом і до 3723 грн. Коли я це робив, чимало політиків і експертів мене критикували. Тепер навпаки! Тому щойно з’явиться можливість рухатися далі, я зроблю цей крок».

Прем’єр-міністр пояснив, що саме по собі збільшення мінімальної зарплати впливає й на державний сектор. «А для підвищення зарплат у державному секторі треба перебалансувати сам бюджет. Це також навантаження для невеликих підприємств. Тут необхідно розмовляти мовою цифр», - додав Володимир Гройсман.