Новий службовий транспорт для працівників Національної поліції Вінниччини придбано коштом місцевих бюджетів регіону.

3 автомобілі Skoda Rapid для структурних підрозділів Головного управління Нацполіції у Вінницькій області профінансовані з обласного бюджету, ще 6 Renault, придбаних за рахунок районних програм, попрямують до Гайсина, Козятина, Мурованих Куриловець, Липовця, Тульчина та Шаргорода.

Ключі від службових авто поліцейським вручали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос.       

«Сьогодні поліція вчергове отримує нові автомобілі, але цього разу – завдяки підтримці органів місцевої влади. Це говорить про те, що в нас є повне порозуміння, і ми відчуваємо велику відповідальність перед громадою за довіру», - зауважив Юрій Педос.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, у свою чергу, відзначив, що це лише перші кроки, коли районні бюджети підставляють своє плече у боротьбі зі злочинністю, відтак подякував колегам за співпрацю.

«Насправді, ситуація дуже непроста, і непрості виклики, які стоять сьогодні перед Національною поліцією, органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Ми бачимо, що деякі процеси, які породжують конфліктні ситуації, приходять нині у сільську місцевість, тому маємо все зробити для того, щоб люди в сільських територіях почувалися безпечно. І придбання цієї техніки – крок вперед в цьому напрямку», - підкреслив керівник Вінниччини.

Він також повідомив, що лише в поточному році з обласного бюджету у рамках регіональної комплексної оборонно-правоохоронної програми для Головного управління Нацполіції у Вінницькій області виділено 2,3 млн. гривень. «Окрім цих трьох авто, з обласного бюджету буде придбано ще 6 автомобілів, які спрямовуватимуться безпосередньо в обласне управління Нацполіції. Але для нас принципово важливо, що до програми почали підключатися райони Вінницької області. Сьогодні на районні відділи було передано перших 6 автомобілів, а до кінця року буде придбано ще близько 20 авто», - зазначив Валерій Коровій.