Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на якнайшвидшому старті роботи Вищого антикорупційного суду і вирішенні в місячний термін всіх побутових питань, передусім розміщення суду та апеляційної палати.

Про це Глава Уряду сказав під час наради з питань проведення першочергових заходів, необхідних для забезпечення діяльності Вищого антикорупційного суду. 
Глава Уряду нагадав, що після прийняття Парламентом Закону України «Про утворення Вищого антикорупційного суду» Уряд схвалив План організації підготовки потрібних нормативних актів. Відповідальними за їх опрацювання визначені декілька органів влади, передусім Міністерство юстиції, Міністерство фінансів, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство соціальної політики, Фонд державного майна.

«Закони ухвалені. Потрібно прийняти всі рішення для запуску роботи Антикорупційного суду. Розпочинаються процедури набору суддів, розміщення. І є речі, які ми маємо зробити для забезпечення потреб – приміщення, фінансування, охорона», - сказав Володимир Гройсман.

Він наголосив, що серед іншого потрібно визначити і забезпечити охорону приміщень Вищого антикорупційного суду, особисту охорону суддів, їх житла та особисту безпеку членів їхніх сімей, збереження їхнього майна. Цю роботу виконуватимуть підрозділи Національної поліції та Національної гвардії.

Міністерство фінансів має внести у проекти Державного бюджету на наступні роки видатки, необхідні для забезпечення діяльності Антикорупційного суду. Кошти на фінансування цього року забезпечені, адже були заздалегідь внесені в державний кошторис.

Мінекономрозвитку разом з Фондом державного майна та Київською міською державною адміністрацією мають забезпечити належними приміщеннями апеляційну палату Вищого антикорупційного суду та судові палати Вищого антикорупційного суду для здійснення правосуддя в першій інстанції.

Глава Уряду дав доручення протягом місяця визначити потрібні приміщення і підготувати всю потрібну документацію, включаючи фінансування оренди. «Даю вам один місяць на визначення приміщення. Також даю доручення МЗС розпочати консультації з міжнародними організаціями щодо пошуку незалежних експертів. Завдання – забезпечити все до моменту, коли суд розпочне роботу», - сказав Володимир Гройсман.