Перебуваючи з робочою поїздкою до Тустані (Львівська обл.), де відбувається український середньовічний фестиваль, Голова Верховної Ради Андрій Парубій відповів на запитання журналістів. Зокрема, він наголосив, що продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської області у жовтні цього року не матиме жодного впливу, «оскільки Путін не планував і не планує виконувати будь-які угоди».

А.Парубій нагадав, що і рік тому багато хто з народних депутатів дуже емоційно протестував проти цього продовження. «Цей рік продемонстрував, що жодних змін не відбулося. Перед цьогорічним завершенням терміну ми будемо радитись, чи необхідно продовжувати дію закону, чи такої необхідності вже немає», - сказав він.

Голова Парламенту зауважив, що це рішення в деякій мірі буде залежати і від позиції міжнародних партнерів, «бо зрозуміло, що вкрай важливо втримати санкції проти Росії". "Важливо зберегти міжнародне позиціювання України для захисту українських інтересів не тільки на загально-державному рівні, наскільки це можливо", - - наголосив він. За його словами, з цього питання буде проведено нараду з головами фракцій, де і буде визначено, продовжувати чи ні дію цього закону. 

6 жовтня 2017 р. Верховна Рада України продовжила на рік дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської області. Закон передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності лише після виконання умов, викладених у ст.10, зокрема у частині щодо виводу всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.