Президент Петро Порошенко наголосив, що українське суспільство створює основи для економічного відновлення, для розвитку нашої держави. «Щоб все це стало незворотнім, Україна реалізувала свій європейський вибір. І нам потрібно абсолютно надійно закріпити для безповоротності цього процесу це все в цінностях, компетенціях і життєвій позиції молодого покоління», - підкреслив Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад».

«Бо ми маємо дуже піклуватися і цінувати покоління, яке не жило за комуністичних часів, яке не жило в СРСР. Це – наш якір європейськості. Це – наша рушійна сила змін», - зазначив Президент.

Глава держави сказав: «Я вірю в українську молодь. І я вірю, що це зробить Нова українська школа».

Петро Порошенко переконаний, що українці здатні збудувати школу, де діти з різними потребами, - і звичайними, і особливими, - живуть єдиною учнівською громадою, вчаться розуміти і підтримувати один одного, а не робити зіткнення. «Ми можемо створити освіту, що формує в кожному учні впевненість в собі, любов до Батьківщини, впевненість в здатності реалізувати себе, виявити свої унікальні таланти і здібності», - додав він.

«Це наш з вами обов’язок – виховати молоде покоління патріотів України, готових захищати свою землю і працювати на її успіх України. Я не маю жодного сумніву, що в цьому залі зібралися однодумці, яким точно під силу створити таку школу і будувати таку країну», - підкреслив Президент та закликав до спільних дій у цьому напрямку.

За його словами: «Ключ до успіху всіх реформ і всіх перетворень – у системі освіти, у ваших руках. Креативні, творчі молоді люди з українськими, європейськими цінностями змінять країну».

Президент підкреслив, що потрібно мотивувати молоде покоління: «Вони зроблять Україну великою, успішною і сильною».