Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує створити на рівні Уряду спеціальний Координаційний комітет, який стане дієвим механізмом оперативного моніторингу та вирішення питань, що виникають у процесі запровадження реформи освіти в Україні. Про це Глава Уряду сказав під час сесії питань та відповідей на Всеукраїнській конференції «Нова українська школа – старт реформи, участь громад».

Необхідність такого комітету, як наголосив Прем’єр-міністр, продиктована практикою використання освітніх субвенцій чи цільових програмних коштів. Випадки безвідповідального ставлення до державного ресурсу, на жаль, є непоодинокими і вимагають реакції – у тому числі з боку Уряду.

«Тож потрібен координаційний механізм, який буде моніторити ситуацію і реагувати на проблеми. Можемо на рівні Кабінету Міністрів створити Координаційний комітет під моїм головуванням і регулярно заслуховувати проблеми, забезпечувати «магічний» поштовх. Від вас (освітян) потрібен контент реформи, від мене – забезпечення, управління і лобіювання процесів», - сказав Глава Уряду.