Серед важливих питань наступного пленарного тижня Верховної Ради – обрання нового складу Центральної виборчої комісії. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій в інтерв’ю телеканалу «Рада» у п’ятницю.

«Дуже довго з цього приводу йшли дискусії, але для мене було ще й таким дуже великим подразником, коли на початку серпня ЦВК, повноваження якого закінчилися ще у червні 2014 року, прийняло рішення, яким призупинили вибори по всіх ОТГ, тобто фактично одна з найбільш успішних і дієвих реформ, які проводилися в Україні Верховною Радою Україною, зупинена одним рішенням ЦВК», - сказав Голова Парламенту. Він висловився за те, аби наступного тижня це питання було нарешті вирішене. «Були проведені попередні консультації з фракціями, і мені здається, що ми зможемо знайти порозуміння і наступного тижня вийти на обрання нового складу ЦВК», - зазначив А.Парубій і підкреслив, що зміни до Конституції і ЦВК мають бути ключовими наступного пленарного тижня.

Також Голова Верховної Ради повідомив, що планується до початку жовтня розпочати розгляд виборчого кодексу, до якого вже подано понад 4500 правок. «Я усвідомлюю, що цей документ дуже масштабний і, очевидно, його розгляд може зайняти два пленарних тижні, цей шлях буде непростий і тривалий», - сказав він і нагадав, що провів величезну кількість робочих груп, переконуючи фракції, як автор Виборчого кодексу, що його важливо підтримати.

Виборчий кодекс змінить загальну систему політичної культури в Україні. «Планую, що до жовтня комітет зможе пройти усі правки, і вже з жовтня ми зможемо розпочати розгляд Виборчого кодексу», - сказав А.Парубій і наголосив, що «це питання швидше політичної культури, і Верховна Рада мала б розглянути цей документ за рік до виборів».