Голова Верховної Ради України А.Парубій наголошує, що питання інформаційної безпеки надзвичайно важливе для України. Про це він заявив у контексті відповіді журналістам щодо петиції про можливість позбавлення ліцензії на мовлення телеканалівNEWSONE та 112.

А.Парубій зазначив, що «петиція, яка стосується інформаційної безпеки, набрала рекордну кількість голосів». Він наголосив, що «частина інформаційного простору України окуповується Російською Федерацією, і що, на жаль, деякі ЗМІ ведуть себе як інформаційні ДРГ на території України, як окупаційний корпус агресора, а не як вільні засоби масової інформації».

Голова Парламенту пояснив, що «згідно нашого регламенту, після того, як петиція набере необхідну кількість голосів, він дасть доручення профільному Комітету підготувати пропозиції, які можуть бути або проектом постанови, або проектом закону». «Після того, коли пропозиції будуть підготовлені, я невідкладно поставлю їх на розгляд Верховної Ради України», - сказав А.Парубій.

«Питання інформаційної безпеки – не менш важливе, ніж питання мілітарної безпеки, тому що в умовах гібридної війни боротьба за серця і уми людей є не менш важлива ніж війна танками», -підкреслив А.Парубій і наголосив, що «до цього питання ми повинні підійти особливо відповідально».