Обидва Президенти підкреслили цінність тісної співпраці в міжнародних організаціях, включаючи ООН, Раду Європи та ОБСЄ. Вони наголосили на перспективах підтримки кандидатур одна одної та реалізації спільних пріоритетів, таких як підтримка безпеки та прав людини в Європі. Президент К.Кальюлайд підкреслила підтримку Естонією Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ, на яку покладене завдання моніторингу імплементації Мінських домовленостей, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та Плану дій Ради Європи для України.
Обидва Президенти наголосили на тому, що Україна та Естонія продовжують засуджувати триваючу агресію Росії в Україні та підтримувати продовження реалізації ефективної політики невизнання незаконної тимчасової окупації та анексії частини території України – Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Президент К.Кальюлайд висловила постійну підтримку Естонії суверенітету та територіальної цілісності України та відданість спільній політиці ЄС у відповідь на агресію Росії. Обидва Президенти погодилися, що обмежувальні заходи щодо Росії можуть бути скасовані тільки коли Росія буде дотримуватися основних принципів міжнародного права та виконає Мінські домовленості.
Президент К.Кальюлайд наголосила, що Естонія є твердим прихильником подальшої європейської та євроатлантичної інтеграції України. Естонія залишається відданою просуванню Східного партнерства, що буде пріоритетом майбутнього головування Естонії в Раді ЄС у другій половині 2017 року. Президенти закликали до швидкого рішення щодо надання безвізового режиму поїздок громадянам України, для чого Україна виконала всі умови. УА/ПВЗВТ залишається наріжним каменем відносин між Україною та ЄС. Обидва Президенти привітали її тимчасове застосування з 2016 року та закликали до швидкого завершення її ратифікації.
Обидва Президенти наголосили на важливості продовження процесу внутрішніх реформ в Україні, визнаючи при цьому вже здобутий важливий прогрес. Президент К.Кальюлайд наголосила, що підтримка України залишається одним із пріоритетів зовнішньої політики Естонії. Співробітництво з питань розвитку продовжуватиме зосереджуватися на сприянні належному врядуванню та демократії, бізнес-клімату, а також освіті, з наголосом на інформаційно-комунікаційних технологіях. Гуманітарна допомога продовжуватиме зосереджуватися на полегшенні гуманітарної кризи в Східній Україні. Президент П.Порошенко подякував Естонії за надання послуг з медичної реабілітації українських військовослужбовців, поранених під час конфлікту на Донбасі.
Обидва Президенти відзначили інтенсивну співпрацю між НАТО та Україною у рамках Комісії Україна–НАТО. Президент П.Порошенко подякував Естонії за її значний внесок у підтримку Комплексного пакету допомоги НАТО для України.