Сертифікати переможцям конкурсу бізнес-планів вручав сьогодні, 11 жовтня, в приміщенні обласної державної адміністрації керівник області Валерій Коровій. Підприємців-початківців із перемогою в конкурсі також привітали голова конкурсної комісії, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко та голова правління спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін.

Розпочинаючи зустріч, очільник регіону акцентував увагу на важливості підтримки розвитку малого і середнього бізнесу: «Вся Європа живе за рахунок розвитку малого бізнесу. Останні три роки для Вінниччини стали, без перебільшення, найкращими в плані економічного розвитку за всі роки незалежності. Ми активно працюємо над створенням в області нових робочих місць з гідними заробітними платами, залученням іноземних інвестицій. Промисловість – це та галузь, яка біля себе, через мультиплікатор, створює велику кількість додаткових робочих місць. Це і будівництво, і логістика, і сфера послуг».

Валерій Коровій побажав переможцям ефективно розвивати власну справу та досягати нових висот задля популяризації Вінниччини як осередку розвитку підприємництва.

Переможці конкурсу отримали сертифікати на грантові кошти, тобто безповоротну фінансову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету. Розміри грантів у діапазоні від 50 до 100 тисяч гривень, особлива увага приділяється підтримці підприємців у сільській місцевості.

У 2018 році на фінансову підтримку  підприємців-початківців з  обласного бюджету виділено кошти в сумі 1,4 млн. гривень. Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо натхненної праці і гарного прибутку!

Для довідки:

Конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців проводиться відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Валерія Коровія від 17 квітня 2018 року № 315 «Про затвердження  Положення про організацію та проведення конкурсу бізнес-планів для підприємців-початківців (стартапи)», в рамках  Плану дій реалізації  Стратегії  розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької області  на період до 2020 року.