Вчора, 15 жовтня, з робочим візитом до Могилів-Подільського прикордонного загону завітали Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-полковник Сергій Дроздов та голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Гостей зустрічали начальник Могилів-Подільського прикордонного загону Юрій Василик, голова районної державної адміністрації Олег Китасюк, міський голова Петро Бровко.

Учасники зустрічі оглянули військову техніку, засоби спостереження та зброю. В командному центрі керівники провели нараду, під час якої розглянули ряд питань, над якими в подальшому будуть працювати задля безпеки кордону. 

«Ціль мого прибуття до Могилів-Подільського прикордонного загону полягає, в першу чергу, в налагодженні взаємодії з Державною прикордонною службою, - зазначив у інтерв’ю Сергій Дроздов. - Минулого тижня Державна прикордонна служба України і Збройні сили України, в тому числі військово-морські та військово-повітряні сили України, брали участь у потужних навчаннях навколо Азовської території. Як бачимо,  питання охорони державного кордону було, є, і буде головним питанням, яке стоїть перед всіма державними силовими структурами. Ми були на командному центрі, де обмінялися інформацією, намітили ряд питань, які потрібно вирішити, а  також домовилися про подальшу співпрацю».

Голова обласної державної адміністрації Валерій Вікторович Коровій подякував Командуючому Повітряних Сил Збройних Сил України за підтримку у вирішенні актуальних питань, а також зауважив: «Ми розгортаємо нову систему територіальної оборони, яка підвищить якість взаємодії структурних підрозділів Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби, Міністерства внутрішніх справ і, зокрема, Національної гвардії України. Ми маємо ділянку кордону з невизнаною республікою Придністров’я на території Молдови, яка вимагає особливого нагляду. Останнім часом спостерігається використання літальних апаратів, таких, наприклад, як квадрокоптери. Саме тому дуже важливо, аби спільно з командуванням Повітряних Сил Збройних Сил України застосувати спільні заходи, які унеможливлювали б незаконний перетин кордону, в тому числі і літальних апаратів», - підкреслив Валерій Вікторович.