Сьогодні, 22 жовтня, в приміщенні Вінницької ОДА відбулась зустріч керівництва області та міста з учасниками програми Києво-Могилянської бізнес школи (KMBS) - Presidents’ MBA, які перебувають на Вінниччині в рамках виїзного модуля.

 Під час виїзних модулів учасникам програми зазвичай пропонується  занурення в бізнесову, соціальну та культурну атмосферу регіону, дослідження особливостей ведення бізнесу в ньому. Учасники працюють над «живими кейсами»: відвідують компанії, спілкуються з їхніми керівниками та разом вирішують реальні управлінські задачі. Мета нинішнього виїзного модуля - дослідити, як взаємодіють учасники ділових екосистем міста Вінниці та Вінницької області, адже в регіоні зосереджена велика кількість управлінських та ділових ініціатив, що мають потужний потенціал подальшого проривного розвитку.

В офіційній зустрічі взяли участь : голова облдержадміністрації Валерій Коровій, перший заступник голови ОДА Андрій Гижко, заступник міського голови Владислав Скальський, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, заступник декана kmbs, керівник Presidents' MBA Едуард Мальцев, учасники програми, представники ЗМІ.

Під час зустрічі Валерій Коровій ознайомив слухачів програми Presidents’ MBA зі стратегією розвитку Вінницької області.

Очільник ОДА говорив про виклики та операційні цілі розвитку Вінниччини. У своїй презентації голова ОДА охарактеризував  динаміку розвитку області за останні 3 роки: «Капітальні інвестиції зросли на 47,1 %, експорт – на 64,2%,експорт в ЄС  виріс  на 88,2%, індекс роздрібного товарообороту зріс на 9,9%.Назву чотири «кита», на яких формується інвестиційна складова регіону.Це – інституційна спроможність,ресурсна база. Енергетична складова та логістичний потенціал».

Валерій Коровій  наголосив на тому, що в рейтингу "Regional Doing Business 2018" від  Всесвітнього банку (ВБ) Вінниччину визнано найкомфортнішим регіоном для ведення бізнесу.

1-ше місце серед областей України Вінницька область займає за кількістю ЦНАП- ів та переліку послуг, які вони надають.

Окремо очільник області зупинився на операційних цілях та викликах, які стоять перед владою у їх досягненні.

В ході зустрічі Валерій Коровій відповідав на запитання учасників програми Presidents’ MBA та побажав гостям плідної роботи на Вінниччині. 

Довідка:

Києво-Могилянська Бізнес-Школа школа для лідерів, орієнтованих на якісні зміни, заснована в 1999 році при Києво-Могилянській Академії - одному з найстаріших університетів Східної Європи. kmbs відома у міжнародній спільноті бізнесу та бізнес-освіти як якісна та самобутня школа думки, як школа з підготовки трансформаційних лідерів.

PRESIDENTS' MBA«Для творців нових правил гри».

МВА-програма для управлінців, які:

  • мають досвід створення та трансформації систем не менше 3 років;
  • є про-активними творцями ідей, правил гри для систем та «надсистем»;
  • працюють над збільшенням масштабу власної особистості як джерелом нового масштабу впливу;
  • нарощують рівень амбіцій та готові до зміни ролей;
  • є носіями творчого, критичного та рефлексивного мислення.