Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 29 жовтня провів щопонеділкову робочу нараду з директорами департаментів та служб Вінниччини з актуальних питань життєдіяльності області.

Керівник ОДА заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в регіоні за різними галузевими напрямами та озвучив низку доручень очільникам окремих підрозділів облдержадміністрації.

Валерій Коровій, зокрема, наголосив, що область входить у відповідальний період – завершення календарного року та формування обласного бюджету на 2019 рік. Відтак акцентував увагу на необхідності посиленого контролю за усіма позиціями, які належить виконати до кінця поточного року.

У свою чергу, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський зазначив, що фахівці департаменту вже активно приступили до підготовки проекту рішення сесії обласної Ради про обласний бюджет на 2019 рік, а також спільно з головними розпорядниками коштів готують низку галузевих програм, які відповідатимуть обласному бюджету.

Також під час наради про хід осінньо-польових робіт інформував учасників зібрання директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук. За його словами, область має найкращі в Україні показники урожайності та валу зернових і зернобобових культур. «На полях до збору ще залишилося близько 50% кукурудзи, сої – біля 7 %, соняшник уже завершили збирати. Вал зерна на сьогодні становить 4 млн. 420 тисяч тонн», - повідомив Микола Ткачук.

Він також наголосив, що стан розрахунків за земельні частки (паї) становить вже понад 80 %. Загальна ж сума сплачених землевласникам коштів склала на сьогодні 2 млрд. 400 млн. гривень.