Урочисті заходи з нагоди чергової річниці 8-го полку оперативного призначення Національної гвардії України, що дислокується у місті Калинівка, відбулися 31 жовтня у приміщенні районного будинку культури.

Слова вітань та подяки військовослужбовці частини приймали від голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, заступника голови обласної Ради Михайла Кременюка, керівників силових структур регіону та побратимів підрозділу.

Відкриваючи урочисте зібрання, командир військової частини, полковник Богдан Вакулко відзначив, що 24 роки – термін досить поважний. «За цей час військова частина набула мужності і зазнала чимало випробувань. За останні чотири роки ми багато чого досягли. Завдяки керівництву держави, Національної гвардії України, місцевій владі ми стаємо на ноги, тож нам і набагато легше виконувати покладені на нас завдання», - зазначив Богдан Вакулко.

Зі словами привітань звернувся до особового складу військової частини 3028 і голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. «Я маю велику честь бути присутнім в цій залі і черпати ту надзвичайно потужну енергетику, яка йде від кожного з вас. Сьогодні військова частина 3028 – це символ патріотизму та вірності українському народу. Бог дає нам усім великі випробування і глибоке переконання в тому, що ми повинні через це пройти, щоб бути сильнішими», - зазначив керівник ОДА.

Він підкреслив, що строковикам частини є з кого брати приклад, є на кого рівнятись і ким гордитися. Відтак наголосив: маємо пам’ятати загиблих героїв та максимально підтримувати їхні родини.

З побажаннями миру, злагоди і добра Валерій Коровій спільно із заступником голови обласної Ради Михайлом Кременюком вручив окремим військовослужбовцям частини Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради, а сім’ям загиблих героїв передав матеріальну допомогу.