Співпраця України та Туреччини у оборонно-технічній галузі є продуктивною та взаємовигідною. Про це Президент Петро Порошенко сказав в інтерв’ю турецькій інформаційній агенції «Анадолу Ажанси».

Президент відзначив продуктивні зустрічі з широкого кола питань, зокрема безпеки, оборони, військово-технічного співробітництва, економіки, туризму та культури, контактів між людьми, між Урядами. «Ми провели надзвичайно продуктивні переговори в Туреччині, які становлять виключну важливість у багатьох сферах», - розповів Петро Порошенко про результати офіційного візиту до цієї країни.

Глава держави зауважив: «Співробітництво в оборонно-технічний сфері не любить розголосу. Однак, я можу сказати, що співробітництво у цих сферах є взаємовигідним для обох держав».

«Ми демонструємо нашу підтримку і надійність турецькому оборонно-безпековому сектору продуктами у різних сферах, починаючи, насамперед, зі сфери авіації, танкобудування тощо», - сказав Президент та окремо відзначив наявність на сьогоднішній день сильних військово-технічних потужностей України.

«У складний для України час ми відчуваємо надійність з боку наших турецьких партнерів в умовах російської агресії», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко також наголосив на підтримці Туреччиною України в рамках НАТО та вагомій ролі цієї держави у трастовому фонді НАТО.

«Я кажу, що якщо я би міряв про ще кращі відносини між двома країнами, двома народами і двома Президентами, це було б неможливо, оскільки ми маємо повну довіру, повну підтримку та повну дружбу», - підкреслив Президент та наголосив, що відносини не обмежуються лише сферами політики, безпеки чи оборони.