Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання у четвер, висловив співчуття рідним та близьким загиблої Катерини Гандзюк - громадської діячки, радника Херсонського міського голови.

А. Парубій нагадав, що вона померла у неділю в опіковому відділенні київської міської клінічної лікарні №2, і підкреслив, що смерть Катерини не має лишитися не покараною. «Я хочу від імені усіх нас - і Верховної Ради України, і від себе особисто, висловити співчуття рідним і друзям Катерини. Вічная пам'ять!» - наголосив Голова Парламенту.

Голова Верховної Ради переконаний, що цей факт, як і факти нападів на громадських активістів мають бути під пильною увагою Верховної Ради України. А.Парубій повідомив, що вчора протягом багатьох годин було проведено консультації з приводу створення тимчасової слідчої комісії, «яка б могла бути би об’єднуючою для парламенту і запропонованою на розгляд Верховної Ради України». Він повідомив, що ці консультації зараз продовжуються. «Які б не були консультації, ми повинні прийняти рішення сьогодні, невідкладно, викликати в Парламент представників правоохоронних органів для того, щоб ми змогли від них почути оцінку того, що відбувається і, відповідно, отримати інформацію і дати політичну оцінку», - сказав він.

А.Парубій наголосив, що відповідно до домовленостей, сьогодні після виступів Голів фракцій дана пропозиція буде поставлена на голосування, а після позитивного результату до Верховної Ради будуть запрошені представники прокуратури, поліції, Служби безпеки України для надання пояснень з трибуни Верховної Ради. «Переконаний, що ми зможемо вийти на порозуміння щодо створення Тимчасової слідчої комісії», - підкреслив Голова Парламенту.

Голова Верховної Ради А.Парубій оголосив хвилину мовчання.