Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 26 листопада провів щотижневу робочу нараду з директорами департаментів та служб Вінниччини з актуальних питань життєдіяльності області.

Керівник ОДА заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію у галузях охорони здоров’я, освіти, фінансового сектору, агропромислового комплексу, а також озвучив низку доручень очільникам окремих підрозділів облдержадміністрації.

Зокрема, у зв’язку із погіршенням погодних умов, Валерій Коровій наголосив на необхідності максимальної координації дій та заходів усіх відповідальних служб, аби забезпечити належний стан доріг у період негоди.

Також під час наради директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна інформувала про хід призначення субсидій мешканцям Вінниччини.       

«В середньому ми отримуємо близько 6,5 -7 тисяч звернень за тиждень, кількість призначень за цей же період - більше 10 тисяч. Сьогодні субсидію отримують вже 178,5 тисяч домогосподарств Вінниччини, що становить майже 30 % від їхньої загальної кількості», - зазначила посадовець.

Крім того, директор Департаменту торкнулася питання видачі батькам новонароджених «пакунків малюка». За її словами, область отримала вже 3 821 такий пакунок.

«Видано 2 887 «пакунків малюка», і станом на сьогодні ми повністю «перекрили» наявну потребу. «Пакунки» вже видаються безпосередньо в пологовому будинку. І, до речі, Вінниччина – єдина область, яка організувала їхню доставку від обласного складу до пологових будинків», - підкреслила Наталя Заболотна.