11 грудня, перебуваючи з робочою поїздкою в Іллінецькій міській об’єднаній територіальній громаді, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав Іллінецький навчально-виховний комплекс.

На сьогодні створення опорних шкіл є важливим напрямом розвитку освітньої галузі. Ще з 2017 року Іллінецький навчально-виховний комплекс  «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – гімназія №2» діє як опорний заклад з двома філіями. Зокрема, функціонує Якубівська філія, де навчається 44 учні та працює 13 педагогічних працівників, а також Лисогірська філія, де здобувають освіту 42 учні та працює 14 педагогів.

Варто підкреслити, що за рівнем підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання опорний заклад посідає 8-ме місце з майже 450 шкіл, учні яких складали ЗНО.

В рамках реалізації концепції «Нова українська школа» для  Іллінецького навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія №2» придбано дидактичний матеріал, комп’ютерну техніку та шкільні меблі  на суму 223,5 тис.грн. , для Якубівської філії – на суму 34,2 тис.грн., для Лисогірської філії – на суму 31,7 тис.грн.

Поспілкувавшись з працівниками та учнями навчально-виховного комплексу та оглянувши приміщення початкових та профільних класів, Валерій Коровій зауважив: «На сьогодні ми підбиваємо перші підсумки у реформуванні початкової школи. Врешті, ми переконалися в тому, що створення відповідного середовища для організації навчального процесу має особливо важливе значення з урахуванням комплексного підходу, який включає створення візуалізації та матеріально-технічне забезпечення класів, а також належний рівень підготовки викладачів. Цьогоріч 1087 перших класів розпочали навчання за новою програмою, тож ми бачимо позитивні зміни, що також впливають  на зміну підходів роботи зі старшокласниками». Голова обласної державної адміністрації зазначив про необхідність підвищення рівня підготовки з іноземної мови, математичних і технічних дисциплін, що також передбачено Перспективним планом розвитку Вінниччини.

За словами Валерія Коровія, це також обумовлено підвищенням рівня конкурентоздатності на ринку праці, де є попит на висококваліфікованих спеціалістів технічних галузей.

Загалом, цьогоріч на обладнання математичних класів було виділено понад 30 млн. грн. державної субвенції.

За словами директора навчально-виховного комплексу Раїси Гобеляк, в опорній школі навчається 820 учнів. «На сьогодні ми вже маємо організаційну і методичну єдність. Це означає, що вчителі філій є працівниками нашого навчального закладу, працюють  у наших методичних комісіях. Ми спільно проводимо педради, виробничі наради тощо. Крім цього, у нас спільна наказова база для філій та навчального закладу, тож організаційно ми теж об’єднані. У нас ще є відмінності в організації навчально-виховного процесу. На мою думку, учні філій мають здобувати певні знання з окремих предметів безпосередньо в опорній школі, адже у філіях важко створити сучасну матеріально-технічну базу, яка б забезпечувала той рівень викладання, який зараз вимагається. Саме тому в перспективі ми плануємо проводити частину уроків на базі опорного навчального закладу безпосередньо для дітей філії, зокрема, хочемо почати з інформатики».

Загалом, для Іллінецького навчально-виховного комплексу було придбано інтерактивний комплекс на суму 84 тис. грн. Крім цього, коштом обласного бюджету було забезпечено обладнання для математичного класу на суму 361,6 тис.грн.

Крім цього, рамках реалізації проекту «Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям на базі стадіону Іллінецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія №2», у травні 2018 року було завершено роботи з будівництва і введення в експлуатацію міні-футбольного  поля зі штучним покриттям на території навчального закладу.