12 грудня, голова облдержадміністрації Валерій Коровій відвідав з робочою поїздкою м. Ладижин. Очільник області оглянув підприємства агрохолдингу МХП, які розташовані у межах міста.

Також Валерій Коровій разом з міським головою Ладижина Валерієм Коломєйцевим поспілкувався із учнями та вчителями школи № 4. У 2018-2019 навчальному році в закладі сформовано 25 класів на 645 учнів, з них 1-х класів – 3 (78 учнів). Освітній процес забезпечують  51 педагогічний працівник.

Першокласники розповідали вірші, а вчителі ознайомили голову ОДА з умовами навчання маленьких школяриків. Поспілкувався Валерій Коровій і з одинадцятикласниками. Він поцікавився досягненнями учнів міста під час складання ЗНО у 2018 році. Виконувачка обов’язків директора школи Наталія Вітюк у свою чергу повідомила, що ладижинські школярі за результатами ЗНО займають передові місця в області.

Відтак на території Ладижинської міської ради функціонують чотири заклади загальної середньої освіти, здобувають освіту 2412 учнів у 97 класах, з них: 3 загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів, 1 навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад); вісім закладів дошкільної освіти, здобувають освіту 1104 дітей. У 2018-2019 навчальному році відкрито 10 перших класів, до яких зараховано 275 дітей.

Субвенція з державного бюджету на впровадження Нової української школи склала 472тис.грн., з міського бюджету –  380 тисяч гривень.

Під час екскурсії до басейну очільника області приємно вразив той факт, що у місті учні та спортсмени мають змогу безкоштовно його відвідувати. Всі витрати на уроки плавання за ініціативою міського голови покриває міський бюджет. На базі басейну організовано уроки плавання для учнів міста. Уроки проводяться з листопада по квітень, охоплено близько 750 учнів, а також тренування  з плавання проводяться з 500 вихованцями спортивних шкіл та спортивних клубів. З міського бюджету на ці цілі виділено у 2018 році 165 тис.грн., а для тренувань вихованців ДЮСШ з коштів громадської організації – 58 тис. грн.

Також голова ОДА побував у дендропарку «Ладижинський гай» та оглянув новозбудований футбольний майданчик.

Наступним пунктом програми перебування в м. Ладижин став міжшкільний навчально-виробничий центр «Спадщина», створений з метою забезпечення потреб дитячого населення міста у позашкільній освіті. За структурою заклад має три підрозділи: загальноосвітній (забезпечення вивчення учнями міських шкіл предметів «Трудове навчання», «Технології» - 99 учнів; позашкільний; професійно-технічної освіти – спеціальності: офіціант, муляр, швачка, столяр будівельний, виконавець художньо-оформлювальних робіт. Гуртки позашкільної освіти сформовані за напрямками: еколого-натуралістичний, науково-технічний, художньо-естетичний, спортивно-туристичний. У 2018-2019 н.р. відкрито 99 груп, охоплено 1229 дітей.

У різноманітній гуртковій роботі центру беруть участь чимало юних ладижинців. Дорослі жителі міста також мають можливість навчатися у «Спадщині» і отримати професію кухаря третього розряду.

Валерій Коровій поспілкувався із жінками, які отримують у центрі професійну освіту за підтримки  ладижинського філіалу Вінницької обласної служби зайнятості.

«Місто Ладижин – беззаперечно, передове місто. Тут є чому повчитися іншим містам та містечкам Вінниччини з точки зору управлінського та освітянського досвіду. Відповідно до перспективного розвитку Вінниччини, такі міста обласного значення як Ладижин, зіграють важливу роль в покращенні рівня життя населення», – резюмував голова облдержадміністрації.