17 грудня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулась щотижнева нарада з директорами департаментів та служб Вінниччини щодо актуальних питань життєдіяльності області.

На початку наради Валерій Коровій підкреслив особливо важливе значення Надзвичайного об’єднавчого Собору Православних Церков, висловивши подяку всім тим представникам духовенства Вінниччини, які також взяли участь у заході.

Голова облдержадміністрації заслухав інформацію про поточну ситуацію в галузях охорони здоров'я, освіти, фінансового сектору тощо, а також надав низку доручень керівникам структурних підрозділів ОДА.

Під час апаратної наради в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк розповів присутнім про ключові напрямки розвитку освітньої галузі в області, презентувавши «Карту пріоритетів і цілей» структурного підрозділу облдержадміністрації.

Заслухавши інформацію, голова ОДА Валерій Коровій відзначив позитивні результати реформування початкової школи.

Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський розповів про виконання обласного та районних бюджетів.

У свою чергу, директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Людмила Грабович поінформувала про ситуацію щодо рівня захворюваності населення на кір та ГРВІ.  За словами Людмили Грабович, на сьогодні ситуація по кору в області стабілізувалася. Щеплено 82% дітей, які мають порушення календаря щеплень.

Стосовно ГРВІ, то показник захворюваності населення у Вінницькій області на 21% нижчий епідпорогу. За словами Людмили Грабович, наразі жодного вірусу грипу на Вінниччині не зареєстровано.

Під час наради директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна анонсувала відкриття оновленого молодіжного центру «Квадрат», що відбудеться 19 грудня. Крім цього, передбачено проведення Форуму за участю експертів всеукраїнського рівня.