Сьогодні, 7 січня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, керуючий справами виконавчого комітету міської Ради Сергій Чорнолуцький взяли участь у вечірньому богослужінні, що відбулося у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ПЦУ. Богослужіння очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

По завершенню святкової служби митрополит Симеон привітав вірян з величним святом Різдва Христового та з проголошенням автокефалії православної церкви України.  Слід відмітити, що митрополит Вінницький і Барський Симеон єдиний з вінничан взяв участь у складі української делегації, спільно з Президентом України Петром Порошенком в історичній події  - вручення Томосу   Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Епіфанію. Церемонія відбулася у Стамбулі у храмі Святого Георгія. Цим самим українська церква отримала  15 місце в диптиху православних церков  світу.

Митрополит Симеон поділився своїми незабутніми враженнями від спільної молитви та тих відчуттів, які панували під час врученням Томосу ПЦУ у Стамбулі. «Весь світ був в очікуванні. Адже було чимало перепонів та перешкод прийшлось подолати. Але цього разу все увінчалось великим успіхом і Українська православна церква стала 15 церквою – сестрою світового православ’я. Сьогодні ми маємо самостійність і незалежність. Це дуже почесно і відповідально, ми увійшли у процес становлення нової церкви серед усіх  помісних церков. Дай Боже усім нам мудрості, аби господарювати у своєму домі. Сьогодні, у свято народження Спасителя та свято народження нової автокефальної української церкви, хотілося б, щоб ми покривали все любов’ю і були єдині у світовому православ’ї. Подякуємо Богу за Його милість та благодать та просимо прощення за гріхи та благословення на подальший рік. Хай мир і спокій панують у наших душах, хай радість переповнює наші серця, хай настане довгоочікуваний мир у нашій країні».

У свою чергу, Валерій Коровій у своєму вітанні подякував митрополиту Симеону за мужність, терпіння та зазначив: «Ми переживаємо насправді історичні події, які творимо ми самі.  Ці події є досить вагомі та глибоко закарбуються на сторінках історії нашої держави. І велику роль у цих подіях відіграла і Ваша позиція, владико. Щиро дякую і низько вклоняюсь перед Вами. Приєднуюсь до всіх вітань і бажаю усім духовної єдності,   миру,  злагоди і любові». Традиційно  з нагоди свята Валерій Коровій вручив  митрополиту  Симеону різдвяний святковий кошик достатку.

Букет квітів та слова вітання висловив Анатолій Олійник. Він відмітив: «Цьогоріч Господь створив справжнє диво – Українська церква отримала автокефалію. Бажаю усім здоров’я, миру і добра».

Від міського голови та депутатського корпусу Вінницької міської ради передав слова вітання та квіти  Сергій Чорнолуцький та побажав усім миру, доброти, достатку, чистоти у наших душах.

З нагоди Різдва Христового вітання колядками  митрополиту та вірянам подарували найменші прихожани храму – діти.