Міцна духовність України – єдина основа всіх перетворень в державі і той  фундамент, на якому можна побудувати сильну економіку. Про це сказав  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Уряду сьогодні, 13  січня, разом з Президентом України Петром Порошенком перебуває з робочою  поїздкою на Вінниччині. Однією з центральних подій поїздки стало  представлення вірянам Томосу про надання автокефалії Православній церкві  України. З цієї нагоди у Спасо-Преображенському Кафедральному Соборі  Вінниці відбувся подячний молебень. По завершенню молебна,  Прем’єр-міністр разом з Главою держави та церковними ієрархами звернувся  до вінничан.

Він, зокрема, наголосив, що зараз Україна переживає хвилюючі сторінки  історії і бореться за кожен крок. «Ми всі маємо одну мету – побудувати  сильну, заможну і успішну Україну, - сказав Володимир Гройсман. - Наша  основа – у сильній духовності. Цей той фундамент, на якому можна  побудувати сильну економку. Ми йдемо шляхом, на якому багато перешкод.  Але все в наших руках».

За словами Прем’єр-міністра, довгий час Україні нав’язували різні думки  та погляди – в тому числі щодо церкви. «І той факт що в ці дні Україна  здобула право на створення єдиної церкви – це історичний крок  ствердження незалежності», - зазначив Володимир Гройсман.

Він звернув увагу, що процес набуття права на помісну церкву був вкрай  важким. І велику роль в його започаткуванні і проведенні зіграв  Президент Петро Порошенко, який зміг переконати і об’єднати всіх. «Далі  церква буде розвиватися – через діалог, любов і віру. Переконаний, що у  нас величезне майбутнє. І все у нас буде добре, - сказав  Прем’єр-міністр. - Шлях до успіху нам відомий, і ми знаємо, як зробити  так, аби Україна була сильною і незалежною, а кожен з вас відчував себе  достойно. Хочу побажати всім добра, благополуччя й успіхів».