Сьогодні, 4 лютого, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія відбулась щотижнева апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Очільник області ознайомився з презентацією директора Департаменту  цивільного захисту ОДА Сергія Вовченка щодо пріоритетів розвитку  системи цивільного захисту на 2019 рік, а також про взаємодію з правоохоронними органами та оборонну роботу у 2018 році.

За словами керівника Департаменту,  в області у 2018 році зареєстровано 3 надзвичайних ситуації та сталося біля 3 тисяч некласифікованих подій. Загальні збитки від наслідків надзвичайних ситуацій склали більше 945 тис. 500 грн. (з них 50 тис. грн. збитки від НС техногенного характеру - падіння  літака            та 895 тис.500 грн. - збитки від НС природного характеру - захворювання свиней на африканську чуму).

В порівнянні з минулими роками, кількість надзвичайних ситуацій значно зменшилась. Протягом року була проведена значна робота щодо поповнення регіонального матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій новим сучасним обладнанням.

Сергій Вовченко зазначив, що завдання та заходи у сфері цивільного захисту населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру заплановані у 2018 році виконані у повному обсязі.

В ході наради голова ОДА  також заслухав оперативну інформацію про поточну ситуацію в області.

Так, за повідомленням директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмили Грабович, в регіоні спостерігається тривожна ситуація із захворюванням на кір та вірусні інфекції: «В цілому по Україні ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ вже зрівнялась із граничним пороговим рівнем, на Вінниччині  ми маємо показники на 18% нижчі епідпорогу. Проте, по області на карантин закрито вже 35 шкіл, найбільше у Могилів-Подільському районі, Жмеринському та Вінницькому». Посадовець запевнила, що усі необхідні ліки для допомоги хворим на перелічені інфекції у медичних закладах області є в наявності, проте із населенням постійно проводиться агітаційна робота щодо необхідності вакцинації.

У свою чергу, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна зауважила, що у Вінницькій області  на даний час вже здійснено призначення субсидій за принципом монетизації 772 особам . Ця робота в регіоні ведеться прозоро із залученням до її висвітлення засобів масової інформації.

Під час наради також порушувались питання розвитку фінансової сфери,  дорожньої галузі, будівництва та агропромислового сектору.

Підсумовуючи засідання, голова ОДА дав ряд доручень структурним підрозділам за різними напрямками роботи.