«Зміни до Конституції з приводу стратегічного курсу України до набуття повноправного членства в ЄС та НАТО є ключовими для розгляду Верховною Радою», - заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи засідання Погоджувальної Ради 4 лютого.

«Ми розпочинаємо 10-у сесію Верховної Ради України VIII скликання, під час якої проходитимуть президентські вибори. Нам важливо забезпечити ефективну і дієву роботу Парламенту», - сказав А.Парубій.

Першим питанням розгляду у сесійному залі, за словами Голови Парламенту, має стати затвердження порядку денного сесії, який він вніс на обговорення Погоджувальної ради на основі пропозицій комітетів.

«Цього тижня Апарат Верховної Ради України пропонує наступний порядок денний. Перший блок питань – це питання національної безпеки та оборони, де значна частина законів стосується приведення у відповідність української армії до стандартів НАТО та реформи збройних сил. Другий блок питань стосується паливно-енергетичного комплексу», - зазначив А.Парубій. Також, за його словами, у середу традиційно розглядатимуться ратифікації.

«На четвер пропоную розглянути один з ключових законопроектів  - внесення змін до Конституції України з приводу стратегічного курсу держави до набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО. Хочу наголосити – це буде заключне третє голосування, яке потребує 300 голосів», - підкреслив Голова Верховної Ради.

А.Парубій звернувся до усіх фракцій проявити максимальну мобілізацію у розгляді цього питання: «Я буду пропонувати, щоб ми у четвер (7 лютого) почали нашу роботу зі змін до Конституції по членству України в ЄС та НАТО, оскільки це принципове питання і важливе позиціонування для України у доведенні незворотності нашого шляху до ЄС та НАТО».