Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, коментуючи ухвалене Парламентом рішення про заборону представникам Росії спостерігати за виборами в Україні (№9524 "Про внесення змін до деяких законів України з нагляду за виборчим процесом в Україні"), зазначив в інтерв’ю телеканалу «РАДА», що це дуже правильна ініціатива великої групи депутатів. «Переконаний – найбільшою загрозою на ці президентські вибори, як і на парламентські, зрештою, є небезпека втручання Російської Федерації у вибори в Україні, - сказав він і додав. - Російська Федерація не приховує, і Путін не приховує: він хоче привести до влади більш лояльних або прихильних до себе людей».

А.Парубій наголосив, що за наявності фактів спроб втручання Російської Федерації у вибори в таких країнах, як Сполучені Штати Америки, як Франція, Німеччина, - «без сумніву, в Україні це буде в десятки і сотні раз більший вплив». «Завдання Української держави – максимально захистити наш простір від будь-якого втручання», - зазначив Голова Парламенту.

За словами А.Парубія, «російська агресія – це не тільки танки, це є агресія енергетична, економічна, інформаційна». І, звичайно, втручання у вибори і намагання привести лояльну до себе владу – це ключова ціль Путіна на цих виборах. «Тому ми свого часу і приймали рішення про збільшення коштів для кібербезпеки. І рішення цього тижня про недопуск російських спостерігачів – це дуже важливий спосіб і один з механізмів недопущення впливу Російської Федерації», - зазначив Голова Верховної Ради.

Голова Парламенту зауважив, що у законі зазначено недопуск і спостерігачів від Росії, і тих спостерігачів, яких буде рекомендувати Російська Федерація. «Тобто навіть якщо вона найде лояльних до себе людей, які зможуть виконувати роль впливу і проведення їхньої політики з інших країн, але Російська Федерація буде їх рекомендувати, їм буде заборонена участь в українських виборах», - пояснив політик.

Незважаючи на висловлення деяких експертів критичних зауважень, А.Парубій підкреслив: «Є країна агресор, і, без сумніву, їхня участь в українських виборах буде на користь країни-агресора, і однозначно буде відображати інтереси країни-агресора. Тому вважаю, що в цьому питанні компромісів бути не може. Не може бути російських спостерігачів на українських виборах, і ми будемо і надалі, крок за кроком робити все можливе, щоб не допустити реалізації візії Путіна впливу на українські вибори і намагання політичну партію перекроїти під свої задуми і під свої маніакальні плани».

Користуючись тим, що документ є доопрацьованим, Голова Верховної Ради під час інтерв’ю телеканалу «РАДА» підписав Закон і передав на підпис Президентові України. «Я не маю сумніву, що Президент підтримає нашу депутатську ініціативу, і  у найближчі дні Закон вступить в силу і набуде чинності», - наголосив Андрій Парубій.