Днями має розпочати роботу Вищий антикорупційний суд України. Відповідний Указ Президент України Петро Порошенко планує підписати вже цього тижня.

«Цього тижня має бути підписаний мій Указ і ми маємо запустити антикорупційний суд», - повідомив Глава держави в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Петро Порошенко підкреслив, що конкурс на посади суддів антикорупційного суду  був проведений блискуче за участі ради міжнародних експертів та визнаний у всьому світі.

«Найкращі судді, науковці, адвокати, які є гарантом того, що країна кардинально зміниться», - зазначив Президент.

Глава держави також зауважив, що початок роботи антикорупційного суду – це є «реалізація того, що записано в Конституції щодо членства України в ЄС та НАТО», як і кроки із захисту активістів, які мають право на протест. «І ніхто не має позбавити їх цього права, бо головне наше досягнення – це самі вибори, які визнані світом як найдемократичніші за весь час існування нашої держави. Подивіться, що відбувається у нашого північного сусіда – там виборів взагалі немає, а сьогодні, в цей день, в ці два тижні все залежить абсолютно від вас», - зауважив Петро Порошенко.