Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи пленарне засідання у вівторок, 9 квітня 2019 року, повідомив про результати візиту української парламентської делегації до Катару, де проходила 140-а Асамблея Міжпарламентського Союзу - «величезний і найдавніший міжнародний форум».

А.Парубій зазначив, що у роботі 140-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу взяли участь делегації 163-х країн на чолі з 60 головами і 40 віце-спікерами. Загалом участь у форумі взяли понад 2200 членів парламентів світу.

За словами Голови Парламенту, українська делегація запропонувала для ухвалення на Асамблеї свою Резолюцію про неприпустимість найманства як засобу підриву миру та порушення прав людини. «Ми провели дуже інтенсивну роботу із учасниками форуму задля її ухвалення. І точно знаю, що вже завтра вона буде прийнята», - наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради підкреслив, що з високої трибуни Асамблеї Міжпарламентського Союзу він розповів про злочини російських окупантів на окупованих територіях Криму та Донбасу. Також він звернувся до російської делегації, яка була присутня у залі, і «особисто до Голови Государственной Думи» зі словами: «Заберіть свої окупаційні російські війська з території України. Перестаньте вбивати українських громадян!» «Це ще одна перемога на дипломатичному фронті!» - Підкреслив Голова Парламенту.