Україна постійно підтримує контакт з європейськими колегами, щоб координувати зусилля у енергетичній сфері. Спільними зусиллями вже вдалося реалізувати низку важливих проектів.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

«Зараз одне з ключових питань – функціонування української ГТС, яка є надійним постачальником газу до країн ЄС. Зараз розглядаємо подальші кроки для приведення української газотранспортної системи у відповідність до стандартів ЄС. Вже ухвалені рішення, які дають можливість до 1 січня 2020 року підготувати українську ГТС до сертифікації відповідно до європейського законодавства», – сказав Глава Уряду.

Сторони обговорили пріоритетні напрями співробітництва України та ЄС у сфері енергетики.

Під час бесіди йшлося про практичні питання співробітництва України та Європейського Союзу в енергетичній сфері, зокрема щодо забезпечення українських та європейських споживачів природним газом.

Марош Шефчович запевнив, що ЄС підтримує зусилля України у реформуванні енергетичного сектору. Він наголосив, що задоволений співпрацею з українським Урядом, адже така взаємодія має конкретні результати.