Парламентська Асамблея НАТО протягом останніх років була одним із фундаментів для підтримки України на міжнародній арені. Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу для журналістів 24 червня у Львові.

«Я згадую ті часи, коли в лютому 2014-го року вже горіли барикади Майдану, делегація Парламентської Асамблеї приїхала на Майдан і разом зі мною проходила по барикадах. Тоді це був неймовірно потужний сигнал для усього світу  на підтримку Майдану та перетворення до європейського напрямку України», - сказав А.Парубій та додав, що усі ПА завжди були ініціаторами і у питаннях санкцій проти Росії, і у питаннях підтримки України.

«Ми не маємо права і не можемо звернути з того шляху, який не просто дасть шанс і змогу для України, а стане гарантією безпеки нашої держави», - сказав Голова Верховної Ради про вступ до Альянсу. - І тому Україна використовує всі засоби, і зокрема, парламентські, щоб той день наблизити».

Він ще раз підкреслив: той факт, що весняна ПА НАТО наступного 2020-го року буде проходити в Києві, є «неймовірно важливим і потужним сигналом», закцентувавши при цьому, що Парламентські Асамблеї дуже рідко проходять не в одній з країн-членів НАТО.

 Також Голова Парламенту відповів на запитання щодо заяви, поданої стосовно нього колишнім заступником глави Адміністрації екс-президента В.Януковича Андрієм Портновим до Державного бюро розслідувань.

«Для мене тут немає жодної новини. У 2014 році російська пропаганда говорила про узурпацію влади в Україні і про «хунту». І ми це чули всі п’ять років. - сказав Голова Верховної Ради. – Це – російське шумовиння і я до цього ставлюся з іронією. Вважаю, що це швидше пропаганда, аніж підґрунтя для будь-якого розслідування», - зазначив Андрій Парубій.