За словами А.Парубія, яскравим моментом демонстрації такої роботи є те, що «вперше за багато років Бюджет був поданий вчасно, пройшов всі етапи розгляду і за повною процедурою був розглянутий Верховною Радою України». Політик уточнив, що хоча це «було непросто, були неймовірні дискусії, утім у відкритих політичних дискусіях, публічно головний фінансовий документ країни було ухвалено вчасно». А.Парубій висловив переконання, що в тому «величезна спільна заслуга і Парламенту, і Володимира Борисовича Гройсмана, який пройшов дуже непростий період, оскільки йому довелось проводити нові реформи і продовжувати багато з тих справ, що розпочинав і проводив уряд Арсена Яценюка в неймовірно складних умовах».
Голова Парламенту зауважив, що позитивна реакція більшості депутатів на виступ у п’ятницю у парламенті В.Гройсмана продемонструвала порозуміння і активний діалог Уряду та Парламенту.
«Крок за кроком ми йдемо у правильному напрямку, і такі рішення як підняття заробітних плат для вчителів та лікарів є дуже важливим показником того, що ми перейшли найгірший період, і українська економіка починає рости. Відповідно, ми починаємо вкладати більше коштів у соціальну сферу для підтримки найбільш незахищених людей», - сказав А.Парубій.
«Я не бачу жодних підстав для будь-яких кадрових змін в Уряді. Володимир Гройсман діє ефективно, Уряд діє ефективно. Треба спільно і злагоджено далі йти шляхом реформ, шляхом збільшення добробуту українців», - наголосив Голова Верховної Ради.
Разом із тим, А.Парубій підкреслив важливість контролюючої функції парламенту, коментуючи звіт перед депутатами очільників НАЗК та НКРЄКП: «Для парламенту дуже важливим є виконання контролюючої функції. Тому і Корчак, і Вовк прийшли до парламенту, аби прозвітувати про свою діяльність. Ми мали повноцінну тривалу дискусію із виступами голів фракцій. Ці два звіти продемонстрували, що до парламенту повертається контролююча функція. І ми бачимо результат – за наслідками обговорення Уряд подав законопроект про зміни до закону про НАЗК з тим, аби цей антикорупційний орган міг працювати більш ефективно». При цьому політик зауважив, що традицію спільного з Урядом удосконалення національного законодавства треба продовжувати.
Торкаючись питання розгляду у парламенті законопроекту щодо ринку електроенергії, А.Парубій зазначив: «Це один з важливіших законів. Закон про ринок електроенергії – це один з тих реформаторських законів, який дуже довго готувався у парламенті. Нарешті ми змогли вийти на його рішення. Це одне з наших зобов’язань перед Європейським Союзом. Ухвалення цього закону є однією з важливих перемог і Українського парламенту, і українського суспільства».