Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з представниками Бюро Парламентської асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ). «Розвиток міжпарламентського виміру відносин з країнами-членами ПА ЄВРОНЕСТ дуже важливий як для України, так і для інших держав-учасниць», – підкреслив він.

Голова Парламенту зазначив, що сьогодні перед Україною на шляху реформ постають значні виклики, і висловив сподівання на підтримку з боку європейських країн. «Законодавчими ініціативами, які ухвалюються парламентом, ми створюємо той базис, на якому в подальшому повинен працювати Уряд нашої країни», – наголосив він. 

Дмитро Разумков зауважив, що Парламент є одним із головних промоутерів реалізації 20 ключових завдань Східного партнерства, які стоять перед Україною до 2020 року. Він наголосив, що серед напрямів спільної діяльності у першу чергу стоять питання захисту національних інтересів, зокрема, у сфері енергетичної безпеки. За його словами, йдеться про непередбачувані наслідки запуску «Північного потоку-2». Голова Верховної Ради також додав, що існує багато інших викликів, серед яких гібридні загрози, питання кібербезпеки тощо.

Дмитро Разумков запевнив учасників зустрічі у готовності парламенту України до поглиблення співпраці та висловив сподівання на відповідну позицію з боку ПА ЄВРОНЕСТ.