Кабінет Міністрів України підтримав закриття ще 10 пунктів пропуску автомобільного сполучення на кордоні України для того, щоб підвищити рівень безпеки на час проведення карантинних заходів. За відповідне рішення проголосували сьогодні, 15 квітня, під час чергового засідання Уряду.

«Ми знаємо, що вже скоротився пасажиропотік через кордон, тому закриття 10 пунктів пропуску – це ще один крок до підвищення заходів безпеки на час карантину», - заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що пункти пропуску будуть закриті на кордоні з Молдовою, Польщею та Румунією.

«Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів від 13 березня 2020 року тимчасово будуть закриті ще 10 пунктів пропуску для автомобільного сполучення. Це обумовлено високим рівнем поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 в сусідніх державах», - зазначив Арсен Аваков.

«Пропонується закрити пункти пропуску «Костели», «Смільниця», «Грушів»,»Угринів», «Солотвино», «Кальмінці», «Бронниця», «Сокиряни», «Нові Трояни» та «Паланка». Це автомобільні, а подекуди і пішохідні пункти пропуску», - додав Міністр.

Варто зазначити, рішення про закриття пішохідних та автомобільних пунктів пропуску погоджено з міжнародними партнерами. Тобто, країни, які межують з нашою державою, закрили свої КПП дзеркально. Наразі на державному кордоні України 125 тимчасово закритих пунктів пропуску, 105 діючих, в тому числі 18 для автомобільного сполучення.