Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час Погоджувальної Ради депутатських фракцій та груп подякував головам комітетів та всім народним депутатам за ефективну роботу, незважаючи на певні обмеження щодо роботи у доступі до будівель Парламенту. 

“Комітети засідали майже в постійному режимі, навіть частіше, ніж це відбувалося за звичного режиму роботи Верховної Ради. Хтось проводив засідання в режимі онлайн, проте на роботу Парламенту це негативно не вплинуло. Всі напрацювання комітетів, що будуть допомагати державі вийти з посткарантинної ситуації і повернутися до нормального життя, обов’язково будуть винесені до зали”, - зазначив він.

Дмитро Разумков також наголосив на готовності Парламенту допомагати Уряду та іншим вертикалям влади якомога швидше подолати негативні наслідки пандемії, з якими зіткнулася не лише Україна, а й увесь світ. “Верховна Рада завжди виступала в якості об’єднуючого фактора і допомагала виходити з кризових ситуацій”, - зазначив Голова Парламенту.

Голова Верховної Ради зауважив, що на порядок денний сьогоднішнього позачергового пленарного засідання винесено 17 питань, частина з яких пов’язана з ратифікацією міжнародних угод, що є необхідними для пожвавлення економіки після карантину. 

“Також сьогодні ми будемо розглядати зміни до Податкового кодексу, якими фактично будуть продовжені ті позитивні речі, що були закладені у перший пакет “протикоронавірусних законів”. Термін їх дії закінчувався 1 травня, але карантин продовжено, тому ми відкладаємо податкові перевірки, сплату ФОПами ЄСВ, звільнення від штрафів та пені за споживчими кредитами та інші заходи на термін дії карантину”, - підкреслив Голова Парламенту.

Окрім того, Дмитро Разумков привітав українських прикордонників із професійним святом. “Саме вони дуже часто першими стають на захист територіальної цілісності та інтересів нашої держави. Це відбувалося багато разів в історії України і сьогодні ми маємо багато приводів сказати “дякую” за їх багаторічну роботу. Вони, як і всі інші, хто сьогодні бореться за територіальну цілісність та суверенітет України, заслуговують нашої подяки та глибокої шани”, - зазначив Голова Верховної Ради.

Він також запропонував розпочати сьогодні позачергове засідання Парламенту із хвилини мовчання на честь тих, хто віддав своє життя та здоров’я у ході ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. “Ми повинні пам’ятати той подвиг, адже це могло стати проблемою не лише України чи Радянського Союзу, а усього світу. Тільки завдяки мужності та самовіддачі, завдяки тому, що люди віддали своє життя, здоров’я, ми можемо жити там, де живемо. Сьогодні ми теж бачимо глобальну загрозу - пандемію коронавірусу - і лише об’єднавши зусилля ми зможемо її побороти”, - зауважив Дмитро Разумков.