Дорогі вінничани!

У цьому році виповнюється 75-та річниця Перемоги над нацизмом у Європі та 75-та річниця завершення Другої світової війни (1939-1945).

Умови сьогодення такі, що ми повинні відкласти масові акції та зібрання. Суть свят залишається незмінною: згадати загиблих та вшанувати пам’ять справжніх героїв, людей, які вибороли перемогу ціною життя.

Друга світова війна для нас – це передусім глобальна трагедія, в якій Україна втратила мільйони життів, не лише військових, а й мирних громадян.

Це був пік тоталітаризму – нелюдського типу державної влади, що був побудований на страху. Ми засуджуємо його у всіх проявах.

Сьогодні, ми згадуємо загиблих і вшановуємо пам’ять героїв. І 8-го травня, у День пам’яті, і 9-го – у День перемоги. Згадуємо як ветеранів, так і тих, хто постраждав від нацизму: дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів.

Наш народ зробив вагомий внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацистами та союзниками гітлерівської Німеччини – і про це потрібно пам’ятати, це повинні знати наші діти, а ми повинні усвідомлювати та робити висновки.

Зараз в Україні також триває війна, агресор – Російська Федерація, яка зазіхає на цілісність України, руйнує міжнародну систему безпеки і несе загрозу миру всій Європі.

Ми дякуємо за патріотизм та самовідданість всім тим, хто зараз захищає нашу рідну землю від окупанта на Сході України! Ви – герої!

Сьогодні маємо об’єднатися не на розбіжностях минулого, а на платформі спільного майбутнього. Об’єднатися заради того, щоб будувати країну, де людське життя і добробут стануть нарешті головними для будь-якої державної влади. І де будуть неможливими будь-які тоталітарні експерименти.

Не розколювати суспільство на частини, а об’єднувати його заради досягнення щасливого майбутнього для кожного з нас.

Вічна слава Героям, що полягли за рідну землю!

Слава Україні! Героям Слава!