Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков взяв участь у засіданні робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України. Він зазначив, що у результаті поширення коронавірусної хвороби у світі та карантинних обмежень держава наразі зіткнулася з нетиповою кризою.

“Ми входили в карантин з не найкращими показниками і виходити нам теж буде дуже непросто. Економічна криза, яка сьогодні спостерігається в Європі, США і по всьому світу, є дійсно унікальною, адже настільки масштабних наслідків для економіки не було дуже давно”, - зазначив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков також підкреслив, що засідання робочих груп з інших питань велися майже цілодобово, особливо - протягом минулих декількох місяців. “Впевнений, що ви зможете дати той результат, якого потребує держава сьогодні, знайти шляхи застосування її можливостей. Зараз ми можемо недооцінювати деякі сфери, але переконаний, що на базі цієї групи та Комітету з питань економічного розвитку вдасться розробити ефективну стратегію”, - наголосив він.

Голова Парламенту також зазначив, що криза не є однобоким явищем. “Будь-яка криза також несе можливості для розвитку та подальшого виходу на новий рівень. Сподіваюся, що на Україну чекає саме такий варіант, і це, в тому числі, буде залежати від результатів роботи цієї групи, роботи Комітету та Верховної Ради в цілому”,- зауважив Дмитро Разумков.