Сьогодні, 15 червня, голова облдержадміністрації Владислав Скальський провів зустріч щодо проведення в області конференції по реалізації Проєкту децентралізованого співробітництва міста Вінниці та Вінницької області із Французькою Республікою.

Від Вінниччини у зустрічі взяли участь: перший  заступник голови ОДА Сергій Здітовецький та профільний заступник Ігор Івасюк, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук та заступник вінницького міського голови – керівник проєкту від м.Вінниці Андрій Очеретний, представники бізнесу.

Французьку сторону на зустрічі представляли: Жан Рош - Президент Компанії BETEN Ingenierie, Андрій Хаджинов  - Координатор проєктів BETEN Ingenierie в Україні та Ганна Кінда - помічник директора BETEN Ingenierie, перекладач.

Розпочинаючи засідання, голова облдержадміністрації зазначив, що метою нинішньої зустрічі в ОДА є підготовка до конференції з питань децентралізованого співробітництва із французьким регіоном Бургундія, яка відбудеться 19 червня у м.Вінниці.

У свою чергу, пан Жан Рош підкреслив важливість Проєкту, наголосивши, що під час попереднього візиту  делегації від Вінниччини  до Франції були сформовані цілі для його реалізації  як у м.Вінниці  так і в області.

Президент Компанії BETEN Ingenierie  зазначив: «Станом на сьогодні ми визначили чотири основні цілі, які ми можемо в процесі обговорення змінювати чи доповнювати. Перша- це  створення агрокластеру з бізнесом по розробці біопродукції; друга ціль – університетська співпраця, зацікавленість у якій висловили як місто так і область; третя ціль співпраці – допомога в реалізації водних проєктів: а саме, забезпечення громад питною водою та водовідведенням; четверта наша ціль -  співпраця в управлінні водними ресурсами в агропромисловості, зокрема організація іррегації, поливу у відповідності до кліматичних змін».

Під час зустрічі сторони обговорили модель комунікації, задля реалізації цілей програми децентралізованого партнерства та визначили напрямки співробітництва. Предметом розгляду стала стратегія Проєкту та етапи його  реалізації у Вінницькій області: організація досліджень, умови та порядок фінансування і співфінансування тощо.

«Ми від вінницької сторони підготуємо спільного листа щодо розподілу відповідальності по тематиці, визначимо  відповідальних осіб з боку керівництва та конкретних виконавців, а також сформулюємо наше бачення фінансування тих, чи інших напрямків - адже існують певні бюджетні процедури, які нам потрібно виконувати, враховуючи вимоги українського законодавства»,- підсумував Владислав Скальський.