Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про пріоритетність українського вугілля для виробництва електроенергії на ТЕС, та схвалив спільну заяву Урядів України та Німеччини про енергетичне партнерство.

На засіданні Уряду в середу, 17 червня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зокрема, зазначив, що майже на кожному засіданні Уряду ухвалюються рішення, які крок за кроком виводять українську енергетику з кризи.

«Ми вже підписали меморандум із «зеленими» енергетиками, ми запропонували чіткий план, як покращити фінансовий стан як енергоринку в цілому, так і «Енергоатому» як великого учасника енергоринку... Сьогодні ми ухвалюємо рішення, що основним паливом для виробництва електроенергії буде вугілля. Ми закуповуємо імпортний газ, в той час, як наші шахтарі сидять без роботи через відсутність ринку збуту. Цю ситуацію необхідно змінити. Так, ми підтримаємо українських шахтарів та збережемо в цій галузі 20 тисяч робочих місць», - заявив Денис Шмигаль.

Крім того, на засіданні Кабінет Міністрів затвердив спільну заяву Уряду України та Уряду Німеччини про започаткування енергетичного партнерства. 

«Про відповідну співпрацю я говорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель під час наших переговорів у травні. Це дасть поштовх нашій співпраці у сфері розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності. Крім того, ці домовленості дадуть нам можливість перейняти досвід Німеччини у справедливій трансформації вугільних регіонів», - прокоментував Денис Шмигаль.